sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tämän viikon liikuntakuulumisia!

Hellou!

Tällä viikolla ollaan liikuttu jo vähän aktiivisemmin, tosin juhannus vähän sotki meijän aikatauluja, lähinnä salin osalta :) Ja Maisahan oli töissä pe ja la, ja lauantaina töitten jälkeen nukkuki sitten 5h päiväunet ja söi pitsaa perään, eipä paljonn tullut sitte enää liikuttua! Kerrotaan nyt omat kantamma tämän viikon liikkumisista!

Maisa:

16.6: Juoksu- / kävelylenkki ~5,5km (josta juoksua ehkä n. 2,5km)
17.6: Kuntosali 1h45min (sis. alku- ja loppulämmöt)
17.6: Pyörälenkki n. 20km (1½h)
19.6: Juoksulenkki 5,5km (kävelyä n.0,9km alussa ja 0,1km lopussa, aikaa n. 40min)
22.6: Juoksulenkki 7,4km (kävelyä n. 0,9km, aikaa 1 tunti)
Lisäks hyötyliikuntaa päivittäin (työmatka esim. 2,5km jonka kuljen eestaas pyörällä ja työkin on suhteellisen fyysistä)

Aluks tuntu ettei olla viikossa liikuttu juur mitään, mutta kun ne listas ni onhan noita kertoja kertyny ihan mukavasti! Salilla kävin ite siis vaan kerran. Nyt oli jalat ja selkä eessä, oli omasta mielestä kivempi tehdä kun kyseessä oli isoja lihaksia jollon tekeminen oli helpompaa :) Vielä kun aletaan aktiivisemmin käymään ja alkaa edistystä tulemaan ni motivoi ehkä tämäki touhu enemmän, piiiiikkuhiljaa.. Se lihaskipu on silti edelleen kamalaa ja en tajua miten kipu voi olla hyvää, ARGH! :D

Juoksemassa käytiin siis kolmesti!! Ekalla kerralla juostiin kaks pidempää pätkää mutta muuten käveltiin. Tokalla kerralla juostiin jo lähes koko lenkki, juostiin sama lenkki ku ekalla kerralla mutta erisuuntaan ja musiikin kanssa ni johan alko sujumaaa ;) Tänään käytiin vielä juoksemassa uus ennätys, matka senku pitenee! Oon aina lokeroinut itteni epäjuoksija -tyypiks, ilman et juurikaan oon ees koittanu lajia. Pakko kyllä sanoa et tuntuu kyllä koko ajan paremmalle mitä enemmän juoksee! Itellä oon huomannu kyllä sen, et en jaksa tehdä sellasta missä en pärjää tai missä en edisty, asioiden pitää tapahtua nyt eikä heti!! :D Juoksusta oon ehkä jossain määrin jopa nauttinut jo.. :)

Juhani:

16.6: Juoksu- / kävelylenkki ~5,5km (josta juoksua ehkä n. 2,5km)
17.6: Kuntosali 1h45min (sis. alku- ja loppulämmöt)
17.6: Pyörälenkki n. 20km (1½h)
19.6: Juoksulenkki 5,5km (kävelyä n.0,9km alussa ja 0,1km lopussa, aikaa n. 40min)
19.6: Salitreeni  n. 1h
22.6: Juoksulenkki 7,4km (kävelyä n. 0,9km, aikaa 1 tunti)

 Tämä viikko on ollu aktiivisuuden osalta jo tosi hyvä ja oon ollu tosi tyytyväinen! Juoksulenkit meinannu maistua hieman puulta, mutta kun on lähtenyt juoksemaan ja hetken aikaa juossu niin alkaa tulemaan jopa aika hyvä fiilis! Ainut vaan, että tämän päivän juoksulenkin aikana jalkapohjat tulivat tosi kipeiksi ja varsinkin ylämäkien kohalla sai purra hammasta, että pääs eteenpäin. Kuntosalilla pääsin itekkin tällä viikolla käymään ja tosi hyvä fiilis jääny molempien kertojen jälkeen. Kuntosalitreenin jälkeinen lihaskipu on omalla tavallaan nautinnollista ja kertoo hyvin, että jotakin on tehty. 
Kävimme Paltaniemellä iltapyörälenkillä ja oli mukava pitkästä aikaa päästää pyöräilemään hieman pitempää matkaa ja oon alkanu hieman jo kattelemaan karttaa ja suunnittelemaan pyöräreissuja!



Ollaan todettu että tähän asti epäterveellisiin elämäntapoihin on ajaneet vanhat tavat ja väsymys. Ollaan totuttu ennen syömään lämpimän ruuan jälkeen jälkiruuaks jotain makeeta, suklaapatukoita tms, ja nykyäänkin kun ollaan syöty niin tekee jotain makeeta mieli, jollon ollaan syöty kovia hedelmäkarkkeja mitä meillä on jääny. Myös väsyneenä on tehny ihan hirveesti herkkuja mieli. Välillä ollaan saatettu syödä esim välipalaks suklaapatukka puoliks. Eilen syötiin tosiaan pitsaa, Maisa oli nukkunu nii hitosti ettei jaksanu mitään muuta tehä. Mutta nyt alkaa paluu arkeen ja skarpataan ruokienki suhteen. Tuntuu että mitä enemmän ollaa kiinnitetty huomiota liikuntaan ni sitä enemmän ollaan herpaannuttu ruuan suhteen.. Mutta tämä ongelma on suhteellisen helposti selätettävissä, vaatii vaan vähän enemmän huomiota :)

Mutta toistaseksi ruoka on ollu hyvää ja liikunta olla "ihan jees". Tätä on kestänyt vasta 3vk, joka on lyhyt aika muutoksessa, täytyy vaan olla armollinen itselle ja uskoa ettei muutoksella ole kiirettä ja taantumat jopa kuuluu asiaan. Suunta on oikea ja se on tärkeintä! :)

- Maisa ja Juhani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti