maanantai 16. kesäkuuta 2014

Liikuntaa - miksi?

Nonii! Projektin ensimmäiset salitreenit käyty Maisan kanssa tekemässä Kajaanin Ammattikorkeakoulun kuntosalilla. (Kuvia tulee myöhemmin!) Kovalla innolla ja tarmolla lähettiin aamutuimaan (...noin kello kymmenen) pyörillä katsomaan mitäs kaikkea siellä salilla löytyy ja mitä kaikkea siellä voi tehdä. 

Itse olen vielä hieman puolikuntoinen ja näin ollen jätin treenaamisen Maisalle ja itse olin orjapiiskurin roolissa kun kävimme Maisalle tekemäni kuntosaliohjelmaa läpi. Ohjelma on niin sanotusti kaksijakoinen, eli jaettu kahteen osaan; ensimmäisessä keskitytään käsiin ja vatsaan, ja toisessa jalkoihin ja selkään. Tämä sillä ajatuksella että salilla kävisi 2 (tai 4) x/vk. Sunnuntaina oli siis eka kerta, ja edessä oli vatsaa ja käsiä. Maisa ei ole hirveemmin salilla pyörinyt, mutta rohkeasti lähti silti mukaan! Ärräpäitä kyllä lenteli ja välillä oli vähän lähellä luovuttamista, mutta pienellä tsempillä jatkettiin sinnikkäästi loppuun asti! Kaikella rakkaudella Maisa ei kyllä aina näyttänyt / kuulostanut nauttivan reenistä, ei kuulemma ymmärrä "hyvää" kipua (#nopainnogain) vaan kuulemma se kipu alkaa vaan lähinnä ärsyttää :D ehkä pikkuhiljaa alkaa kipuki miellyttämään enemmän kun alkaa hommat sujua :) Tiistaina uusi yritys, sillon aijon itekki viimein salilla tehdä muutakin kun ohjata, poltteet alkoi sunnuntaina olemaan jo suht kovat!!

Kävimme matkalla sinne ja takaisin läpi mitä haluamme liikunnalta tämän projektin aikana ja olimme pitkään sitä mieltä, että tavoitteinamme tulee olla kehonmuokkaus johonkin suuntaan (kiinteytyminen, lihaksien kasvattaminen, etc). Kuitenkin mietittyämme tarkemmin tavoitteitamme niin tulimme hyvin simppeleisiin ja tärkeisiin päätöksiin. Olen itse kadottanut tässä muutaman viime vuoden sisään aktiivisuuteni/oma-aloitteisuuteni liikuntaa kohtaan joten olen päättänyt saada aktiivisuuteni takaisin hinnalla millä hyvänsä! Maisa sai hyvin tärkeän oivalluksen jota jokaisen pitäisi hakea/löytää/saada liikunnasta: ilon ja nautinnon liikunnasta ja tämän jälkeen miettiä tarkempia ja muita tavoitteita. Nämä oivallukset oli ehkä yksi tärkeimmistä askelista tähän asti. Välillä on ihan hyvä ottaa askel taaksepäin ja palata sinne ruohonjuuritasolle ja alottaa pienin askelin :)

Liikunta on nyt siis virallisesti aloitettu ;) Tänään käytiin juoksu-/kävelylenkillä ja huomenna pitäs tosiaan mennä taas salille. Koitetaan ettei aloteta liian rytinällä jotta tämä liikuntainto ei jää vaan alkuinnostuksen jalkoihin ja lopahda ennen aikojaan! Huomenna aijotaan grillata ja voitte olla varmoja että aijon syödä makkaraa, olkoot miten prosessoituapunastahyihyipahastalihaa tahansa!! ;)

- Juhani

PS. MYÖTÄTUULESSA INBODY-MITTAUKSEN TEKEMINEN EI MAKSA KUIN 12e KELTÄ TAHANSA!!!!!!! Kyseessä ei oo kovin iso summa siitä että saa hyvinki arvokasta tietoa omasta kehosta ja terveydestään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti