lauantai 27. syyskuuta 2014

Viimeisiä viedään

Nyt on tämäkin projekti tullut tiensä päähän, olimme pari viikkoa kesälomalla niin viimeiset tekstit ovat odottaneet kiltisti luonnoksissa, ja tulevat julki nyt vähän myöhässä.. :)

Varsinainen elämäntapamuutos -vaihe on nyt virallisesti ohi. Fiilikset on vähän jopa sekavat, tuntuu että hirveästi oppi uutta ja oppi miten vaikeaa muutoksen toteutus voi olla, mutta samalla on myös epävarma olo, että onko tavat miten "juurtuneet" meihin pysyvämmin, vai palaako kaikki ennalleen.

Muutoksen teko ei missään nimessä käynyt ihan kädenkäänteessä. Tuntui, että arki pyöri vaan ruuan 
ja liikunnan perässä, mikä oli loppupeleissä aika kuluttavaa. Aika hyvin uudet tavat alkoi kuitenkin rullaamaan. Oltaisiin saatu ottaa kyllä rennommin, aika ankaria olimme itsellemme herkkujen suhteen kun ne kuitenkin alkoivat pysyä hallinnassa.. 

Kokeilujakso tapahtui siis kesälomalla, mikä oli siitä huonoa, ettei kummallakaan ollut "normaali" elämäntilanne, kun toinen oli työtön ja toinen kaksivuorotyössä. Tämän vuoksi arjessa jaksamista on vaikea arvioida "normaaliin" verraten. Mutta sen kyllä huomasi, että molempien keho jaksoi mukana arjessa ihan eritavalla kuin ennen.

Kaiken kaikkiaan fiilis on näin lopussa ihan hyvä. Hankalimmiksi asioiksi koimme lähenne ajan käytön (ruokailujen ajoittamisesta aina siihen, että osasi varata liikunnalle / ruuanlaitolle aikaa). Myös etenkin Maisalla oli välillä motivaatio kadoksissa liikunnan suhteen. Muistaaksemme emme kertaakaan perunut liikkumisia huonon ilman vuoksi. Jos jotain peruttiin niin syynä oli yleensä ennemminkin väsymys. 

Kesän aikana huomasimme, että asioiden tulee olla mielekkäitä jotta niihin sitoutuu. Juhani sai arvokasta oppia liikunnanohjaajaopiskelijana, että mitä tehdä lihaskunnolle, jos asiakas ei motivoidu kuntosalille. Myös itsekuria herkkujen kanssa on harjoiteltu ahkerasti ;)

Mitä tekisimme toisin?

Entistä paremmin ruokien ennakointia, jolloin pystyy paremmin välttämään kiireen, eikä niin helposti tule kiusauksia ostaa / syödä epäterveellisiä valintoja. Toinen asia on ehdottomasti rennompi ote. Vaikka ei nyttenkään turhia pingotettu, niin tietynlaista armeliaisuutta ja sallivuutta kaivataan. Ehkä nämäkin asiat korjaantuu tässä kun elämä normalisoituu taas.. :) uskoisimme kuitenkin,että HeVi-osasto on tullu ruokavalioomme pysyvästi, ja prosessoitu liha ja epäterveelliset herkut / pikaruoka jää jatkossakin vähemmälle.. :)

Pian vielä infoa mitä inbody paljasti kehossamme 3kk aikana tapahtuneen.. ;)

- Maisa ja Juhani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti